Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 30 kwietnia 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-2.450.212.2020.1.EZ

WIS-W Towar

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106, z późn. zm.), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku z dnia 12 lutego 2020 r. (data wpływu 14 lutego 2020 r.), uzupełnionego pismem sygnowanym datą 12 lutego 2020 r. (data wpływu 20 kwietnia 2020 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową.

Przedmiot wniosku: towar – Danie gotowe: (…) z ryżem (…).

Opis towaru:

Danie gotowe: (…) z ryżem (…).

Składniki: ryż (…), (…) mięso wołowe w sosie (…).

Rozstrzygnięcie: CN 16

Stawka VAT: 5%

Podstawa prawna: art. 41 ust. 2a ustawy w związku z poz. 11 załącznika nr 10 do ustawy

Cel wydania WIS: określenie stawki podatku od towarów i usług

UZASADNIENIE

W dniu 14 lutego 2020 r. Wnioskodawca złożył wniosek w zakresie sklasyfikowania towaru – Danie gotowe: (…) z ryżem (…), według Nomenklatury scalonej (CN) na potrzeby określenia stawki podatku od towarów i usług. W dniu 20 kwietnia 2020 r. wniosek został uzupełniony o podpis drugiej osoby upoważnionej, zgodnie z KRS, do reprezentowania Wnioskodawcy w niniejszej sprawie.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00