Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
insert_drive_file

Interpretacja

TEMATY:
TEMATY:

Wiążąca Informacja Stawkowa z dnia 24 marca 2020 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, 0112-KDSL2-1.450.70.2020.2.SS

WIS TOWAR

Na podstawie art. 13 § 2a pkt 2 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2019 r., poz. 900, z późn. zm.), zwanej dalej Ordynacją podatkową, i art. 42a ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2020 r., poz. 106), zwanej dalej ustawą, po rozpatrzeniu wniosku Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością Spółki komandytowej z dnia 16 stycznia 2020 r. (data wpływu 22 stycznia 2020 r.), uzupełnionym pismem z dnia 2 marca 2020 r. (data wpływu 5 marca 202 0 r.), Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej wydaje niniejszą wiążącą informację stawkową:

Przedmiot wniosku: towar – (…).

Opis towaru:

OPIS PROCESU: Wskazany produkt reprezentuje grupę asortymentową (…), której bazę stanowią warzywa surowe (w tym wypadku składnik podstawowy: (…)), (…) (w tradycyjny sposób, bez użycia środków konserwujących i zakwaszających) oraz olej. Poszczególne składniki warzywne poddawane są cięciu na cząstki o ustalonej wielkości, które następnie są ważone i łączone ze sobą oraz sosem (…), przyprawami i dodatkami w procesie mieszania. Po wymieszaniu produkt poddawany jest ocenie na zgodność z ustalonymi kr yteriami sensorycznymi i fizykochemicznymi, a następnie pakowany manualnie lub automatycznie. Pakowanie polega na zadozowaniu produktu, szczelnym zamknięciu poprzez zgrzew platynką zabezpieczającą oraz założeniem wieczka.

SKŁAD WYROBU: (…), marchew, (…), cebula, cukier, jabłko, por, olej (…), natka pietruszki, sól, ocet (…), ocet (…), regulator kwasowości: kwas (…), przyprawy.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00